Ogromna tuga
13

Hrvatski futsal reprezentativac poginuo nakon što je izgubio kontrolu nad skuterom

N. K.
Andro Zarač (Foto: Facebook)
Andro Zarač (Foto: Facebook)
Perspektivni igrač dubrovačkog futsal kluba Skver Andro Zarač (19) poginuo je u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na predjelu Batahovine u Dubrovniku, javljaju hrvatski mediji.

Zarač je upravljajući skuterom dubrovačkih registarskih tablica na izlazu iz Dubrovnika prema mjestu Sustjepan odjednom izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo desno i udario u brdo.

Pretpostavlja se da mu je pozlilo na povratku s turnira malog nogometa, a uslijed udarca u stijenu 19-godišnji vozač i njegova 18-godišnja saputnica pali su na put, dok je skuter nastavio da se nekontrolisano kreće.

Zarač je uslijed zadobijenih povreda na mjestu poginuo, a njegova saputnica, hrvatska reprezentativka u košarci do 18 godina, lakše je povrijeđena te vrijedi istaći da su oboje nosili zaštitne kacige.

Još uvijek se pouzdano ne zna od čega je mladić preminuo pa je njegovo tijelo prevezeno na Odsjek patologije dubrovačke Opšte bolnice na obdukciju gdje će se utvrditi tačan uzrok njegove smrti.

Njegove kolege i prijatelji iz kluba kojem je bio vjeran još od 2014. godine dočekale su s neizmjernom tugom vijest o smrti futsalera, rođenog 6. januara 2000. godine.

Poginuli Zarač je prošle godine debitovao u dresu hrvatske futsal reprezentacije do 19 godina, a debi za prvi tim Skvera imao je nekoliko mjeseci ranije.