Imaju loš skor
0

Hrvatska u odlučujućem meču protiv Škotske igra u "nesretnoj" garnituri dresova

H. H.
Hrvatska je pobijedila samo 26 posto mečeva na velikim takmičenjima kada je nosila domaći dres
Hrvatska je pobijedila samo 26 posto mečeva na velikim takmičenjima kada je nosila domaći dres
Večeras se u Glasgowu (21:00) igra meč trećeg kola grupe D u kojem se sastaju Škotska i Hrvatska, a Hrvatima je za prolazak dalje potrebna pobjeda. Ipak, sudeći po garnituri dresova u kojima će Vatreni nastupiti, šanse za pobjedu im i nisu toliko velike.

Računica je jasna za obje ekipe - ko pobijedi prolazi u osminu finala, dok bi neriješenim rezultatom obje ekipe ispale s Eura.

Ipak, postoji jedna zanimljiva činjenica i podatak koji prije večerašnje utakmice Hrvatima ne ide na ruku, a to je pitanje njihove garniture dresova.

Iako Hrvatska ima jedan od najljepših i najunikatnijih dresova iz njihove prve, domaće garniture, oni im zapravo i nisu toliko sretni na utakmicama na najvećim takmičenjima.

Naime, Hrvatska je pobijedila 76 posto svojih utakmica na Svjetskim i Evropskim prvenstvima kada je nosila gostujući komplet, a samo 26 posto kada je nosila domaći dres.

Na posljednjem Svjetskom prvenstvu Hrvatska je stigla do finala i izgubila je samo jednu utakmicu u finalu protiv Francuske, a to je ujedno bio i jedini meč koji je Hrvatska igrala u domaćem kompletu.

Hrvati su noseći gostujuće dresove na velikim takmičenjima pobijedili selekcije poput Nizozemske, Njemačke, Argentine ili Engleske, a večeras će protiv Škotske na Hampden Parku igrati u domaćoj garnituri dresova, što i nije naročito obećavajuće za njih.