Nogometna velesila
60

Hrvatska slavi plasman na Evropsko prvenstvo, Dalić uspjeh posvetio Škabrnji i Vukovaru

K. H.
Selektor nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić bio je jako sretan zbog pobjede protiv Slovačke rezultatom 3:1 kojom su Vatreni izborili plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.
Hrvatska je u prvom poluvremenu gubila rezultatom 1:0, ali su sjajnom igrom u nastavku stigli prvo do poravnanja, a nakon toga i preokreta, koji je odveo viceprvaka svijeta kao prvoplasiranog iz grupe na Evropsko prvenstvo.

Dalić je ovaj uspjeh Vatrenih posvetio Škabrnji i Vukovaru.

"Ponosan sam i sretan zbog pobjede. Čestitam mojim igračima na prvom mjestu i plasmanu na Evropsko prvenstvo, a ovo posvećujemo Škabrnji i Vukovaru", bili su prvi utisci Zlatka Dalića nakon meča.

Selektor Hrvatske je nakon toga rekao da je možda napravljena greška što je odlučeno da se ovaj meč igra u Rujevici, a ne u Splitu ili Zagrebu, jer za ovakve mečeve je potrebna podrška 35.000 navijača.

"Moje je mišljenje da se ovakve utakmice moraju igrati pred 35.000 ljudi, a ne pred 8.000, ali to je moja greška jer sam ja odlučio da igramo na Rujevici. Možda smo mogli drugačije napraviti raspored, ali sada to više nije važno i najbitnije je da smo upisali pobjedu. Igrali smo odlično, stvarali smo šanse i ostaje žal što smo iz jedne situacije primili gol. Bilo nam je puno lakše kad smo zabili gol, veliko hvala svima, a posebno navijačima koji su bili ovdje. Opet smo učinili Hrvatsku sretnom i ponosnom, a ako Bog da, opet ćemo to uraditi naredno ljeto. Treba biti ponosan na to što smo osvojili kvalifikacije kao prvi u grupi", istakao je selektor Hrvatske.

Još jednom podsjećamo, Hrvatska je kao prvoplasirana iz svoje grupe osigurala nastup na Evropskom prvenstvu 2020. godine.