Od 22. minute
47

Hrvatska od 14:30 sati nastavlja utakmicu protiv Kosova

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Utakmica između Hrvatske i Kosova nastavit će se danas od 14:30 sati na maksimirskom stadionu, odlučeno je nakon što su predstavnici obje ekipe, delegati i suci obišli teren i utvrdili da je u boljem stanju nego sinoć, javlja HRT.

Prema FIFA-inim pravilima, utakmica se nastavlja od 22. minute, kada je službeno upisano da je prekinuta sinoć, a i na terenu i na klupi moraju biti posve isti igrači.

Hrvatski nogometni savez je jutros i službeno saopćio ovu informaciju.

"Nakon jučerašnjeg prekida utakmice uslijedila je intenzivna komunikacija oba saveza s FIFA-omi UEFA-om te je donesena odluka da novi sastanak bude održan u nedjelju u 9 sati. Uoči sastanka, FIFA-in delegat i suci te predstavnici ekipa pregledali su maksimirski teren te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati.

Uzimajući u obzir FIFA-in pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uslovi na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između Fife, dva saveza i uz znanje UEFA-e da se utakmica nastavi u nedjelju u 14:30 sati od 22. minute, kada je prekinuta. Nastavak utakmice timovi moraju započeti u istim sastavima koji su u trenutku prekida bili na travnjaku"; saopćeno je iz HNS-a.

Utakmica se igra u okviru sedmog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine