Uvertira za Katar
2

Hrvatska majstorijom Kramarića izborila tešku pobjedu u posljednjoj provjeri pred SP

D. P.
Hrvati su slavili u kombinovanom sastavu (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
Hrvati su slavili u kombinovanom sastavu (Foto: Goran Stanzl/Pixsell)
Nogometna reprezentacija Hrvatske odigrala je svoju posljednju pripremnu utakmicu pred Svjetsko prvenstvo i savladala je Saudijsku Arabiju rezultatom 1:0.

Hrvatska je gostovala u Rijadu na stadionu Prince Faisal bin Fahad, a selektor Zlatko Dalić iskoristio je priliku da isproba brojne kombinacije. Veliki broj najvećih zvijezda Vatrenih nije igrao od prve minute u kombinovanom sastavu.

U takvoj konstalaciji snaga Saudijska Arabija je bila i više nego ravnopravan rival. U prvom poluvremenu Arapi su mogli do gola preko Al Buraikana, ali je Dominik Livaković divno odbranio.

Pet minuta prije odlaska na odmor velika šansa za domaćina. Al Shehri je zakasnio na loptu u petercu, iako je bio prazan gol i čini se da ne bi mogao promašiti da je stigao na loptu. Na odmor se otišlo bez golova.

Prvu veću šansu Hrvatska je imala u 53. minuti, ali je Mislav Oršić iz voleja šutirao daleko od gola.

Najbolju šansu na utakmici Arapi su imali nakon sat vremena igre, ali je Al Dawsari u situaciji "jedan na jedan" s Livakovićem šutirao preko gola.

[TWITTER]1592875698858778624[/TWITTER]

Kada se činilo da će utakmica završiti bez golova, Andrej Kramarić majstorskim pogotkom u 82. minuti donosi pobjedu Hrvatskoj. Bila je to solo-akcija po lijevoj strani, namjestio se na desnu nogu i šutirao u bliži ugao koji je ostao nebranjen.

Ostalo je 1:0 tako da Hrvatska s okusom pobjede odlazi na Mundijal. Tu će im rivali u grupi biti Belgija, Maroko i Kanada.

Rezultat i strijelac:

Saudijska Arabija - Hrvatska 0:1 (Kramarić 82')