UEFA ih nagradila
104

Hrvatska je izgubila od Španije, ali je HNS unatoč porazu zaradio ogroman novac i napunio kasu

K. H.
Nogometna reprezentacija Hrvatske (Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Hrvatske (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Hrvatske poraženi su sinoć u finalu Lige nacija od Španije nakon penala, no Hrvatski nogometni savez bez obzira na poraz značajno je napunio kasu.
Za osvojeno drugo mjesto, Hrvatski nogometni savez će od UEFA-e dobiti devet miliona eura, što je za tri miliona eura manje od Španaca.

Italija, koja je osvojila treće mjesto pobjedom protiv Nizozemske, zaradila je ukupno osam miliona eura, dok je Nizozemska zaradila sedam.

Bilo kako bilo, Hrvati su napravili još jedan uspjeh i opet se pokazali kao fantastična nogometna nacija, a dolaskom u finale Lige nacija samo su potvrdili bronzanu medalju sa Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje su, primjera radi, zaradili 27 miliona eura.

Taj novac je, pisali su mediji u Hrvatskoj, podijeljen između Hrvatskog nogometnog saveza i svih članova reprezentacije i to na način koji je ranije dogovoren.

Podsjećamo, Hrvatska je sinoć nakon penala doživjela poraz od Španije. Nakon regularnih 90 minuta rezultat je glasio 0:0, ni nakon dodatnih 30 minuta pogodaka nije bilo, pa su penali odlučili pobjednika.

Kod Hrvata su promašili Majer i Petković, kod Španaca Laporte, no nakon promašaja napadača Dinama, Carvajal je bio siguran i pogodio za pobjedu svog tima.