Kvalifikacije za SP
81

Hrvatska demolirala Maltu i na sjajan način najavila meč-loptu protiv Rusije u Splitu

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometna reprezentacija Hrvatske demolirala je Maltu u meču 9. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rezultatom 7:1 i tako na najbolji mogući način najavila "meč-loptu" protiv Rusije u Splitu u posljednjem kolu.

Hrvati su danima najavljivali da će maksimalno ozbiljno shvatiti Maltu, iako je riječ o jednoj od najslabijih nogometnih selekcija u Evropi, a da je to zaista tako pokazali su već u šestoj minuti kada je asistenciju Kramarića u gol pretvorio Perišić.

U 22. minuti Čaleta-Car je pogodio za 2:0, a Malta se vratila u igru u 31. minuti kada je Brozović postigao autogol. Ipak, do poluvremena su Vatreni postigli još dva pogotka preko Pašalića i Modrića, nakon čega je bilo jasno da će osvojiti tri boda i doći do pobjede.

U drugom poluvremenu još su Kramarić i Majer s dva pogotka dodatno povećali vodstvo svoje ekipe, a na kraju su Hrvati upisali ubjedljivu pobjedu i na najbolji mogući način najavili odlučujući meč u Splitu protiv Rusije.

Hrvatska je trenutno na drugom mjestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova, dva manje od Rusije koja je prvoplasirana, a njima treba isključivo trijumf protiv Rusa u posljednjem kolu.

Karte za stadion Poljud su već rasprodane i nema sumnje da će Vatreni imati ogromnu podršku s tribina. Treba reći i to da i Rusija u Split dolazi na krilima ubjedljive pobjede, a oni su danas teniskim rezultatom 6:0 pobijedili Kipar.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore