Prijateljska utakmica
0

VIDEO / Hrvatska bez pobjede protiv Estonije

Totalsport
Hrvatska nogometna reprezentacije nije uspjela pobijediti Estoniju u Talinnu, u trećoj, posljednjoj prijateljskoj utakmici reprezentacije u ovom mini-ciklusu. Završilo je bez golova 0-0.

Izabranici Slavena Bilića zaigrali su u desetkovanom sastavu, sa brojnim izmjenama u odnosu na posljednje dvije prijateljske utakmice s Austrijom u Klagenfurtu (pobjeda 1-0) i Walesom u Osijeku (pobjeda 2-0).

S postavom koja teško da će ikad više zajedno zaigrati (Subašić - Lovren, Vida, Schildenfeld, Čale - Vukojević, Dujmović, Badelj, Pranjić - Gabrić, Rakitić), Hrvatska je prvu priliku imala u 12. minuti kada je greškom Estonaca Ivan Rakitić izbio sam pred domaćeg golmana Pareika, ali nije uspio postići gol. Netom poslije je Danijel Pranjić sjajnim udarcem iz daljine pogodio prečku.

Spomenute prilike bile su najbolje hrvatske reprezentacije u prvom dijelu, kao i cijeloj utakmici, jer je drugi dio prošao bez većih uzbuđenja, izuzev prilike Estonije u 65. minuti kada je uz samu stativu šutirao Vassiljev.

Kapitensku traku u dvoboju kod "vatrenih" je u izostanku Darija Srne ponio Schalkeov veznjak Ivan Rakitić, kojeg je Bilić gurnuo uz Dragu Gabrića u vrh napada.

Na kraju spomenimo i debi Luke Vučka, braniča Eskişehirspora i bivšeg igrača Hajduka i Rijeke, za hrvatsku vrstu. Ušao je Vučko u 46. minuti umjesto Dejana Lovrena.

Prijateljska utakmica:

Estonija – Hrvatska 0-0