Igra sudbine
306

Hrvati se naslađuju fotografijom Maradone sa žrijeba grupa za Svjetsko prvenstvo

Piše: N. K.
Diego Maradona (Foto: AFP)
Diego Maradona (Foto: AFP)
Jedan od najboljih nogometaša u historiji Diego Maradona u suzama je dočekao kraj sinoćnje utakmice između Hrvatske i njegove Argentine (3:0).

Vatreni su golovima Ante Rebića, Luke Modrića i Ivana Rakitića praktično uništili san Gaučosa o prvom naslovu svjetskih prvaka nakon 1986. godine, kada ih je upravo Mali zeleni po drugi put u historiji odveo na vrh.

Naime, Argentincima uz visoku pobjedu nad Nigerijom treba i trijumf Hrvatske protiv Islanda, a loša vijest za njih je najava selektora Zlatka Dalića kako će priliku u posljednjoj utakmici dati igračima koji nisu igrali u prve dvije.

Nakon velike pobjede Vatrenih društvenim mrežama počela se širiti fotografija Maradone sa žrijeba grupa za Svjetsko prvenstvo prije sedam mjeseci.

Upravo je Diego svojoj Argentini donio Hrvatsku, a tada je bio zadovoljan tim izborom. Međutim, poslije sinoćnje utakmice je sigurno zažalio, što se može vidjeti po izrazu njegovog lica nakon visokog poraza Gaučosa.

Hrvati su fotografiju iskoristili za naslađivanje poručivši da je Maradona na indirektan način umiješao prste u argentinski debakl koji smo sinoć gledali u Rusiji.