Poraz od 2:0
10

Hrvati nakon poraza od Brazila: Najbitnije je izvući pouke, prvih 45 minuta je bilo dobro

Klix.ba
Luka Modrić u meču protiv Brazila (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić u meču protiv Brazila (Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Hrvatske poražena je od Brazila u prijateljskom meču na kultnom Anfieldu rezultatom 2:0, a nakon meča selektor Dalić i nogometaši Lovren i Modrić istakli su da tim treba izvući pouke iz ovog susreta.

Dalić je rekao kako je zadovoljan prvim poluvremenom, ali je dodao kako je nedostajalo kreativnosti u samom napadu.

"Moramo biti stabilni i izvući pouke iz utakmice, moramo vidjeti gdje smo griješili u posljednjih 20 minuta. Što se tiče prvog poluvremena, to smo dobro odigrali, bili kompaktni, nedostajalo je malo kreativnosti prema naprijed, ali tad je sve dobro štimalo. Nedostatke imamo vremena popraviti", kazao je Dalić, koji je potom komentarisao igru Rebića i Vide koji je igrao lijevog beka:

"Rebić je bio dobar. Šteta što nismo zabili pogodak. Iako osim jedne njegove šanse nije bilo dobre igre prema naprijed. Što se tiče Vide, vidjet ćemo kako dalje s tim. Probali smo i vidjet ćemo je li Vida rješenje za Messija i Argentinu", završio je selektor Hrvatske.

Defanzivac Liverpoola meč protiv Brazila igrao je na faktički domaćem terenu s obzirom na to da se igralo na Anfieldu, a nakon meča je rekao da je najbitnije da niko nije doživio povredu.

"Bilo je posebno za mene igrati na Anfieldu. Lijep doček, mješavina Hrvata i Brazilaca. Nažalost, nije onaj rezultat koji smo očekivali, ali to je tek početak. Najbitnije je da se niko nije povrijedio. Sve u svemu, optimist sam", rekao je Lovren za HRT.

Luka Modrić opet je zauzeo poziciju "desetke" i igrao je odmah iza Kramarića, a nakon meča istakao je da je Neymar u drugom poluvremenu napravio razliku i da je Brazil zaslužio pobjedu.

"Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro i imali smo neke prilike. Utakmica je bila čvrsta, prava takmičarska i dobro smo parirali Brazilu, a u pojedinim trenucima smo bili i bolja ekipa. Drugo poluvrijeme nije bilo tako dobro, a Neymar je bio prevaga. Na kraju su zasluženo slavili", istakao je Modrić, pa nastavio:

"U subotu sam kazao kako ne treba izvlačiti neke velike zaključke iz ove utakmice bez obzira kako ona završi. Trebamo biti zadovoljni s prvim poluvremenom, a pogreške iz drugog dijela ispraviti. Imamo još dosta vremena. Najbitnije je da se dobro pripremimo za Svjetsko prvenstvo, i fizički i psihički", završio je veznjak Real Madrida.

Hrvatska će do početka Svjetskog prvenstva odigrati još jednu prijateljsku utakmicu protiv Senegala, a meč je na rasporedu u petak.