Neslavan kraj
93

Hrvati bez boda ispali s U-21 Eura, presudio im gol iz 20. sekunde utakmice

D. P.
Neslavan kraj za mlade Vatrene (Foto: Screenshot)
Neslavan kraj za mlade Vatrene (Foto: Screenshot)
Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske ispala je s Evropskog prvenstva U-21 zbog poraza u drugom kolu od vršnjaka iz Španije rezultatom 0:1.

U prvom kolu mladi Vatreni poraženi su od Ukrajine rezultatom 0:2, tako da su danas bili pod pritiskom ispadanja u slučaju da ponove negativan rezultat.

Gore nije moglo početi po naše susjede. Igrao se 20. sekund utakmice kada je napadač Brage Abel Ruiz pogodio za vodstvo Španaca.

Bilo je tada jasno da se Hrvati teško mogu oporaviti. Rano primljeni gol utjecao je na psihološko stanje mladih hrvatskih nogometaša u prvom poluvremenu pa tako do odlaska na odmor nisu ni zaprijetili.

U nastavak su naši susjedi ušli nešto bolje, ali nedovoljno da se ugrozi favorizovana Španija, koja je lako čuvala rezultat.

Igrao se 72. minut kada se sve moglo riješiti, ali je Juan Miranda pogodio stativu. Hrvatska je tek u finišu imala veliku šansu, ali je Matija Frigan loše šutirao iz izgledne pozicije u 88. minuti, no direktno u golmana Arnaua Tenasa.

Ostalo je 1:0, tako da Hrvatska ispada s U-21 Eura bez bodova u prva dva kola. S druge strane, Španija je maksimalna sa šest bodova, koliko ima i Ukrajina. Ove dvije selekcije prošle su u nokaut-fazu.

Tabela:

Standings provided by Sofascore