Ćiro saopštio imena
0

Hrgović i Berberović ponovo na spisku

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević na današnjoj press konferenciji u Sarajevu otkrio je na koje igrače će računati u odlučujućim susretima protiv Estonije i Španije.

Na njegovom spisku nema novih imena, a pozvao je golmane Nemanju Supića, Asmira Begovića i Kenana Hasagića, odbrambene nogometaše Džemala Berberovića, Darija Damjanovića, Emira Spahića, Safeta Nadarevića, Borisa Pandžu, Adnana Mravca, Damira Mirvića i Sanela Jahića.

Svoje mjesto u veznom redu tražit će i Mirko Hrgović, Admir Vladavić, Sejad Salihović, Elvir Rahimić, Zlatan Bajramović, Senijad Ibričić, Samir Muratović, Zvjezdan Misimović i Miralem Pjanić. Napadači Semir Štilić, Vedad Ibišević, Edin Džeko i Zlatan Muslimović bit će glavne uzdanice u atacima na gol Estonaca i Španaca u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Estoncima idemo "u goste" 10. oktobra, a najbolja selekcija Španije dolazi na Bilino polje četiri dana poslije.

BiH će u prvom susretu biti oslabljena neigranjem Nemanje Supića i Miralema Pjanića, koji će pauzirati zbog žutih kartona.

"Imat ćemo teškog protivnika u Talinu. Estonci žele iskupljenje nakon poraza 0:7 u Zenici. Obećavam vam da će u Estoniji na teren istrčati 11 lavova koji su spremni do zadnjeg braniti boje Bosne i Hercegovine", izjavio je Blažević.

Reprezentativci BiH okupit će se 5. oktobra u hotelu Hercegovina na Ilidži, gdje će boraviti do odlaska u Estoniju.

Nogometni savez BiH obradovala je jučer popodne još jedna vijest, a to je da je Vlada Federacije BiH odlučila našoj A reprezentaciji na besplatno korištenje dati avion Air Bosne, kojim će otputovati u Estoniju i potom se vratiti u Sarajevo.

Blažević je još jednom apelovao na navijače da ne prave ni najmanji incident koji bi nam mogao naštetiti.