Želi veću minutažu
7

Hrelja napustio Mladost: Sezona je mogla biti bolja, ostajem u Premijer ligi BiH

Piše: D. B.
Adnan Hrelja
Adnan Hrelja
Dvadesettrogodišnji bh. nogometaš Adnan Hrelja naredne sezone neće nositi dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja. On je napustio klub zbog nezadovoljstva minutažom te će u narednoj sezoni braniti boje druge ekipe.

"Otišao sam iz kluba ponajviše zbog slabe minutaže. Do toga nije smjelo doći jer sam dobio obećanja da ću poslije dobro odigrane polusezone u visočkoj Bosni, s kojom sam bio jesenji prvak, dobiti priliku igrati u Mladosti. To se nije dogodilo pa je logično da promijenim sredinu", izjavio je Hrelja.

Za nastavak karijere problema neće biti.

"Postoji interesovanje nekih klubova iz naše lige, ostvario sam kontakte, ali je još uvijek prerano da govorim o imenima klubova. Ipak, uskoro će se sve znati", rekao je mladi nogometaš.

Mladost DK je osigurala opstanak u Premijer ligi BiH te je igrala polufinale Kupa BiH.

"Mladost je dobro organizovan klub, to pokazuje naš plasman na tabeli. Ipak, smatram da je moglo biti malo bolje. Također, došli smo do polufinala Kupa BiH, što je najveći uspjeh u historiji kluba", kazao je Hrelja.

Osvajači prvenstva i Kupa BiH su prema njegovom mišljenju zaslužili trofeje.

"Mislim da su manje-više i jedni i drugi zaslužili titule koje su osvojili. Iskreno, žao mi je što nijedan sarajevski klub nije uspio doći do tih trofeja, iako su imali realne šanse. Međutim, nogomet je takav, a Široki i Zrinjski su zasluženo osvojili trofeje", završio je Hrelja.