Nogomet
88

Hrelja: Musemić je sklopio dobru ekipu, ali imamo snage da pobijedimo Slobodu

Piše: D. B.
Mladost Doboj-Kakanj u nedjelju u okviru 9. kola BHT Premijer lige BiH dočekuje Slobodu. Nogometaš Mladosti Adnan Hrelja je biranim riječima govorio o protivniku, ali je istakao da je njegov tim dovoljno kvalitetan da ostvari pobjedu i osvoji prijeko potrebne bodove.
Adnan Hrelja
Adnan Hrelja
Mladost ove sezone prvi put igra u Premijer ligi te se nakon osam odigranih kola naalazi na 12. poziciji na tabeli sa osam osvojenih bodova. Iako su u opasnoj zoni, u taboru kluba iz Doboja kod Kaknja nisu nezadovoljni.

"Moramo biti zadovoljni, ovo je naša debitantska sezona u Premijer ligi i jedina smo ekipa koja prvi put igra najelitnije takmičenje u našoj državi. Uz malo sportske sreće smo mogli imati i koji bod više, ali ne smijemo biti nezadovoljni sa dosadašnjim rezultatima i igrama", izjavio je Hrelja za portal Klix.ba.

Novi premijerligaš je u najviši rang ušao u sezoni kad ispada šest klubova, zbog čega će biti teško osigurati opstanak.

"To je otežavajuća okolnost, kako za nas, tako i za ostale klubove u ovoj ligi. Kao što se može vidjeti po dosadašnjim rezultatima, ima dosta iznenađenja, igra se bez kalkulacija i u svakoj utakmici se ide na pobjedu. Dobro je što će se broj klubova u ligi smanjtiti na 12, jer će biti mnogo kvalitetnija", rekao je nogometaš Mladosti.

Naredni protivnik je Sloboda, koja ima 17 bodova i nalazi se na drugom mjestu na tabeli. Hrelja respektuje protivnika, ali je najavio borbu za sva tri boda.

"Sloboda je jedno od najprijatnijih iznenađenja u ligi i zaista su dobro izgledali do sada. Na nama je da izađemo na teren i damo sve od sebe kako bismo ostvarili pozitivan rezultat. Idemo na pobjedu, to je sigurno. Protivnik je jak, ali mi imamo snage da osvojimo sva tri boda", kazao je Hrelja.

Slobodu s klupe vodi Husref Musemić, trener s kojim je Hrelja radio u FK Sarajevo. Bivšem treneru je odao priznanje za dobar posao koji radi s tuzlanskim klubom.

"Musemića znam još iz vremena kad sam igrao za Sarajevo. On dosta radi na disciplini u igri, što daje rezultata u Slobodi. Uz pomoć nekoliko jako dobrih pojedinaca je uspio sklopiti kvalitetnu ekipu. Ipak, mi očekujemo pozitivan rezultat, igramo pred svojim navijačima i idemo na pobjedu", riječi su dvadesetjednogodišnjeg krilnog nogometaša.

On vjeruje da će Mladost uspjeti izboriti opstanak na kraju sezone, što je glavni cilj kluba.

"Vjerujem da ova ekipa ima kvalitet da ostane u društvu najboljih. Ušli smo u Premijer ligu možda u najgorem momentu kad ispada šest ekipa, ali će biti borbe i neizvjestnosti do samog kraja. Mi igrači ćemo na terenu dati sve da ostvarimo cilj i obradujemo navijače", završio je Hrelja.

Utakmica Mladost Doboj-Kakanj - Sloboda se igra u nedjelju na Kamberovića polju s početkom u 16:00 sati.