Negirao priče
21

Howe o izostavljanju Begovića: Ko zna šta ljeto donosi za njega i nas

Klix.ba
Asmir Begović (Foto: EPA-EFE)
Asmir Begović (Foto: EPA-EFE)
Menadžer Bournemoutha Eddie Howe demantovao je priče kako je bh. golman Asmir Begović odigrao svoju posljednju utakmicu za Trešnjice nakon što ga nije uvrstio u sastav prošle sedmice protiv Tottenhama.

Mark Travers (19) je uskočio i opravdao očekivanja na svom debiju za Bournemouth koji je pobijedio Tottenham 1:0, ali Howe insistira kako nema problema s bh. golmanom.

"Neke od stvari koje su se pojavile u medijima ove sedmice su potpuno netačne. Mi smo odlučili da Mark brani protiv Tottenhama, a da odmorimo Asmira. On je dobio posljednju sedmicu sezone slobodno kako bi proveo više vremena s porodicom i tu nema ništa zlonamjerno ili bilo kakve priče koje govore da je odigrao svoj posljednji meč za Bournemouth. Ko zna šta ljeto donosi i za njega i nas, ali nije bilo nikakvih problema i on je još uvijek vrhunski profesionalac", rekao je Bournemouthov trener.

Howe je upitan i hoće li pokušati kupiti novog golmana ovog ljeta budući da se s Bournemouthom povezuje Jack Butland.

"Ponavljam, ko zna. Mislim da je sada teško razmišljati o tome. Kada okončamo sezonu onda ćemo sjesti i napraviti planove", dodao je Howe.