Nogomet
1

Hotel u Manchesteru preimenovao sobe u čast gradskog derbija

Totalsport
Manchester ovih dana u potpunosti živi u znaku gradskog derbija između nogometaša Uniteda i Citya. Dvoboj 32. kola Premierlige na rasporedu je u ponedjeljak.

Premda je razlika velikih 15 bodova u korist vodećeg Uniteda, derbi uvijek sa sobom nosi specifičnu atmosferu u gradu. I dok se tačno zna koji pub pripada kojem klubu, hotel Piccadilly Premier Inn se odlučio na zanimljive novitete uoči derbija.

Pripremio je posebne spratove za navijače Uniteda i Cityja koji dolaze na utakmicu izvan grada. Tepisi crvene, odnosno plave boje jasno upućuju koji je sprat namijenjen kome, a posebno su zanimljivi nazivi soba i apartmana. Unitedovi navijači će tako moći odsjesti u sobi 99, nazvanoj i "The Treble Room" koja podsjeća na 1999. godinu i trostruku krunu koju je osvojio klub s Old Trafforda. Postoji i soba 19 koja sugerira broj Unitedovih naslova engleskog prvaka.

Za Cityjeve je navijače, između ostalog, pripremljen "Apartman Agüero - 93:20" koji svojim imenom vraća uspomenu na prošlosezonski naslov koji je Građanima donio argentinski napadač u četvrtoj minuti sudijske nadoknade posljednje utakmice sezone.

Zanimljivo takmičenje je otvoreno i na Twitteru. Navijači mogu davati glasove za svoj klub, a u večeri odigravanja utakmice će, proporcionalno broju glasova, gradska vijećnica u Manchesteru laserom biti obojena u crveno i plavo.