Meč protiv Radnika
178

Horde zla zapalile dvije baklje na početku utakmice pa dobili zvižduke s ostalih tribina

K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Navijači FK Sarajevo koji su smješteni na istočnoj i zapadnoj tribini Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase" zvižducima su reagovali na paljenje baklji na sjevernoj tribini gdje su smješteni najvatreniji navijači, popularne "Horde zla".
Naime, na početku posljednjeg susreta 5. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Radnika popularne Horde zla su zapalile dvije baklje na sjevernoj tribini, a odmah je uslijedila i reakcija s ostalih tribina najvećeg bh. stadiona odakle je poslana poruka da tim stvarima nije mjesto na stadionu.

U posljednje vrijeme globalno se vodi agresivna kampanja protiv pirotehnike na stadionima, a klubovi čiji navijači koriste pirotehniku tokom utakmica svako kolo dobijaju ozbiljne novčane kazne od NS BiH.

Tako su navijači Sarajeva nedavno u utakmici 3. pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova u Zenici zapalili nekoliko baklji koje su završile u terenu, zbog čega je sudija čak i prekinuo utakmicu, a zbog svega toga Bordo klub će sigurno dobiti i visoku novčanu kaznu od UEFA-e.