Decenija od ubistva
90

Horde zla poslale poruku pred meč u Širokom Brijegu: Deset godina nepravde...

N. K.
Navijači Sarajeva i danas su u Doboju kod Kaknja velika podrška Bordo timu na utakmici 11. kola Premijer lige BiH protiv Mladosti.

Susret na kojem njihovi ljubimci jurišaju na prvu gostujuću pobjedu ove sezone iskoristili su i kako bi pozvali svoje pripadnike na naredno gostovanje koje ih očekuje već u srijedu.

Naime, Sarajevo će 2. oktobra gostovati Širokom Brijegu u osmini finala Kupa BiH, a ovaj meč se igra na Pecari s početkom od 18:30 sati.

"Deset godina nepravde, svi u Široki!", pisalo je na transparentu koji su izvjesile Horde zla aludirajući na predstojeću godišnjicu od ubistva Vedrana Puljića.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Podsjetimo, dva dana nakon utakmice u Širokom, odnosno u petak, bit će navršeno deset godina od ubistva tada 24-godišnjeg navijača Bordo tima Puljića, koji je izgubio život pred utakmicu između Širokog i Sarajeva.

Prvooptuženog Olivera Knezovića, nakon dugotrajnog bježanja i skrivanja u Hrvatskoj, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu više ne tereti za Puljićevo ubistvo i ranjavanje još šestorice navijača. Prema izmijenjenoj optužnici, Knezović odgovara samo za pokušaj ubistva.