14. godišnjica ubistva
328

Horde zla posjetile grob Vedrana Puljića i najavile još jaču borbu za istinu i pravdu

D. P.
Horde zla na grobu svog prijatelja s tribine (Foto: I. Š./Klix.ba)
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Udruženje navijača FK Sarajevo Horde zla posjetom groblja Bare obilježili su 14. godišnjicu stradanja svog kolege s tribine Vedrana Puljića, koji je ubijen u Širokom Brijegu.
Vedran Puljić ubijen je 4. oktobra 2009. godine hicem iz pištolja uoči utakmice Široki Brijeg - Sarajevo u ovom hercegovačkom gradu. Njegov ubica je i dalje na slobodi, a navijači FK Sarajevo kontinuirano traže da se pravda provede u djelo.

Najvatreniji navijači FK Sarajevo okupili su se u prostorijama udruženja na Koševskom Brdu, a onda su odatle u koloni krenuli ka groblju Bare gdje su obilježili tužnu godišnjicu i prisjetili se stradalog kolege s tribine.

Predstavnik navijača FK Sarajevo zahvalio se svima koji su došli na Bare te najavio još aktivnije korake u borbi za pravdu.

"Hvala što ste došli u velikom broju da se još jednom sjetimo našeg brata. Tu je većina koji su već bili, ali i mlađe generacije. Želimo da Vedran nikada ne padne u zaborav. Svim snagama u idućoj godini ćemo se boriti na svim nivoima vlasti i države da istina konačno izađe na vidjelo te da Vedranova duša nađe smiraj. Iduća godina nije posebna, kako bi slavili neku godišnjicu, već je 15 godina previše i to je prevršilo svaku mjeru. Iskreno od srca ćemo se boriti da istina izađe na vidjelo, jer ovo što vidimo u javnosti, odnosno nove optužnice, nisu istina", poručio je predstavnik navijača pred okupljenima.

Podsjetimo, ranije danas delegacija FK Sarajevo posjetila je grob Vedrana Puljića i tu položila cvijeće. Istvoremeno, FK Željezničar je objavio poruku uz fotografiju Manijaka s jednog od prijašnjih derbija.

"Danas se navršava 14 godina od ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića. Poražavajuće je da se i nakon 14 godina od tog zločina ubica Vedrana Puljića još uvijek slobodno kreće. Istina za Vedrana", poručili su iz FK Željezničar uz parolu Manijaka s jednog od prijašnjih derbija na kojoj je pisalo: "Pravda i istina za Puljić Vedrana!"