Invazija na Tušanj
387

Horde zla posebno dizajniranim šalovima priredile sjajnu koreografiju u Tuzli

N. M.
Horde zla nosile bordo momke do trijumfa (Foto: T. S./Klix.ba)
Horde zla nosile bordo momke do trijumfa (Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva danas su u Tuzli teškom mukom izborili prolazak u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine, pošto su nakon boljeg izvođenja penala savladali Slobodu.
Imali su bordo momci veliku podršku s tribina budući da su Horde zla u velikom broju stigle na Tušanj i bodrile svoje ljubimce.

Na stadion su Horde zla stigle tek u 30. minuti, što je dugogodišnji problem bosanskohercegovačkog nogometa i organizacije utakmica, ali su u preostalih sat igre priredile spektakl.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Posebno je lijepo dio tribine na kojem je bilo više od 300 pripadnika Hordi zla izgledao kada su oni napravili koreografiju sa specijalno dizajniranim šalovima na kojim je pisalo "U inat svima".

Svi navijači na tribini imali su identičan šal pa je koreografija izgledala zaista impresivno.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Što se same utakmice tiče, u regularnih 90 minuta je bilo neriješeno jer su obje ekipe postigle po gol (1:1). Strijelci su bili Ajdin Hasić i Kenan Delić, a nakon izvođenja penala je Sarajevo slavilo s 5:3.

Sarajevo će rivala u četvrtfinalu Kupa BiH saznati u utorak, kada je za 12 sati zakazan žrijeb u prostorijama Nogometnog saveza BiH.