Nisu to zaboravili
71

Horde zla jednom riječju komentarisale neuspjeh uz podsjećanje na poruku direktorice Alimanović

D. P.
Horde zla već neko vrijeme pozivaju na ostavku direktorice kluba (Foto: T. S./Klix.ba)
Horde zla već neko vrijeme pozivaju na ostavku direktorice kluba (Foto: T. S./Klix.ba)
Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo Horde zla oglasilo se kratkom, ali jasnom porukom nakon ispadanja Bordo tima iz Evrope.
Horde zla, koje već dugo protestuju protiv klupske direktorice Ajle Alimanović, nisu prisustvovale sinoćnjoj utakmici protiv Torpeda iz Kutaisija, koja je završena nakon jedanaesteraca u korist gruzijskog tima, čime je kratka epizoda Sarajeva u Evropi već završena.

Najodaniji i najvatreniji navijači FK Sarajevo oglasili su se kratkom porukom kojom su jasno poručili da žele da direktorica Alimanović preuzme odgovornost za neuspjeh kluba u Evropi.

U objavi je napisana samo jedna riječ, a to je "Odgovornost?". Horde zla su uz to objavile snimak intervjua Ajle Alimanović u kojem je prošle godine najavila ostavku ukoliko se dogodi novi neuspjeh u Evropi.

Podsjetimo, tom prilikom naglasila je da je cilj ostvariti dobar uspjeh u Evropi, a ukoliko se to ne desi, onda - "uprava napolje".

Podsjetimo, jedan jedan zabrinuti navijač je upitao: "Šta će se desiti ako Sarajevo ni ovaj put ne izbori Evropu i ko će snositi posljedice?".

"Ako se ne budu vidjeli ozbiljni pomaci u načinu rada, u zalaganju, rezultatima i načinu ponašanja na terenu odgovornost trebamo snositi svi, prva ja. Nama je važno kako ćemo, kada odemo u Evropu, proći u Evropi. Dakle, nije se cilj samo kvalifikovati, nego je cilj ostvariti i dobar rezultat u Evropi. Ako se ciljevi ne ostvare, onda - uprava napolje!", poručila je tom prilikom Alimanović, a navijači to nisu zaboravili i jutro nakon neuspjeha u Evropi podsjetili su na tu izjavu.