Odluka MUP-a KS
643

Hordama zla zabranjen dolazak na današnji gradski derbi na Grbavici!

E. B.
Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba
Foto: Adem Ćatić/fkzeljeznicar.ba
Najvatrenijim navijačima Fudbalskog kluba Sarajevo, popularnim Hordama zla, je zabranjen dolazak na današnji gradski derbi na Grbavici!
Popularne Horde zla trebale su biti smještene na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, a dobili su 1.500 ulaznica i taj dio je ograđen, no sada će biti prazan.

Naime, nakon današnjih nereda u naselju Grbavica, MUP Kantona Sarajevo je donio odluku da se zabrani dolazak Hordi zla na stadion Grbavica.

"FK Željezničar obavještava javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača na večerašnjem derbiju. Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na stadionu Grbavica", stoji u saopćenju Fudbalskog kluba Željezničar.

Podsjetimo, najmanje devet navijača Fudbalskog kluba Sarajevo je privedeno u službene prostorije MUP-a KS nakon nereda do kojih je došlo na Grbavici.

Navijači su privedeni nakon što su "upali" na Grbavicu noseći različite predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, a policija je ogradila žutom trakom dio Vilsonovog šetališta iza hotela Bristol gdje su pronađeni navijači.

Policija je efikasno reagovala na više lokacija u Grbavici te je situacija trenutno prilično mirna, ali uz prisustvo velikog broja policijskih službenika.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se danas na stadionu Grbavica s početkom u 18:45 sati. Direktan televizijski prijenos osiguran je na kanalima Arene, a na portalu Klix.ba možete pratiti uživo tekstualni prijenos meča.