Iskoristio položaj
7

Hope Solo optužila Seppa Blattera: Uhvatio me za stražnjicu na dodjeli Zlatne lopte

Klix.ba
Trenutak nakon incidenta (Foto: EPA-EFE)
Trenutak nakon incidenta (Foto: EPA-EFE)
Golmanica američke ženske nogometne reprezentacije Hope Solo (36) optužila je nekadašnjeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera za seksualno zlostavljanje.

Solo tvrdi da se incident dogodio prije četiri godine na dodjeli Zlatne lopte, kada je trebalo da izađe na binu i dodijeli nagradu.

"Tada me je Sepp Blatter uhvatio za stražnjicu. Bila sam veoma nervozna zbog prezentacije, a nakon toga ga nikada više nisam vidjela uživo. To je bilo grozno, jer nisam imala priliku da mu direktno kažem da me nikada, nikada tako ne dodiruje. Uvijek sam se direktno nosila sa problemima i zbog ovoga sam se osjećala loše", rekla je Hope u intervjuu za portugalski Expresso.

Solo: Uvijek sam se direktno nosila sa problemima i zbog ovoga sam se osjećala loše (Foto: EPA-EFE)
Solo: Uvijek sam se direktno nosila sa problemima i zbog ovoga sam se osjećala loše (Foto: EPA-EFE)

Solo je istakla da zlostavljanje postoji i u svijetu sporta, u svakoj disciplini.

"Koliko puta ste samo vidjeli da se neka igračica udaje za svog trenera, koji je mnogo stariji i zna da nije trebalo da započinje vezu sa njom? Vidjela sam neprikladno ponašanje trenera, doktora i naših zastupnika za odnose sa medijima. Vidjela sam to i među sportistima u svlačionici. Ne znam zašto više sportistkinja ne progovara o ovoj temi", poručila je ona.

Inače, Blaterova PR služba kategorički poriče da je on ikada neprikladno dodirnuo Hope ili bilo koju drugu sportistkinju.