Ne odustaju
117

Holanđani napravili četiri kreativna plana da se ipak "plasiraju" na Svjetsko prvenstvo

Klix.ba
Očajna Holandija se nije plasirala na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiju, ali kreativni tamošnji ljudi pronašli su nekoliko načina za ispravljanje "nepravde".

Naime, u popularnom talk showu "Zondag met Lubach" voditelj je iznio četiri plana koja bi ipak mogla rezultirati plasmanom Holandije na Mundijal.

Prva opcija je presretanje autobusa s belgijskom reprezentacijom u Češkoj, gdje bi zauzeli mjesta Crvenih vragova, uvježbali belgijski naglasak i niko ne bi primijetio razliku.

Opcija dva uključuje Island, koji se, kako zaključuju Holanđani, kao otok može micati pa će ga uz pomoć dva velika broda odvući do Floride, dok cijela zemlja ne postane dio SAD-a, i tako ustupi mjesto nekadašnjem nogometnom gigantu.

Prema trećoj opciji, Holanđani će stvoriti snažne veze s Rusijom i podržavati sve njene odluke pa makar to značilo da je Vladimir Putin odlučio postati predsjednik svijeta te će zauzvrat dobiti mjesto na turniru.

Posljednja je "huliganska" strategija u kojoj bi učestvovale najveće zvijezde Rafael van der Vaart, Arjen Robben i Wesley Sneijder, koji bi ukrali trofej namijenjen pobjedniku Mundijala.