Velika pobjeda
108

Holandija za poluvrijeme iznenađujuće razbila Portugal u prijateljskom meču

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometna reprezentacija Holandije razbila je Portugal u prijateljskom susretu, a konačni rezultat na meču koji je odigran u Ženevi glasio je 3:0.

Već u 11. minuti, Holandija je stigla u vodstvo. Van de Beek je centrirao loptu, a na pravom mjestu bio je napadač Lyona Memphis Depay koji loptu šalje iza leđa Lopesa za vodstvo svoje reprezentacije od 1:0.

Holandija je nastavila s napadima prema golu Portugala, a u 32. minuti postigli su drugi pogodak. De Ligt je centrirao s desne strane, a drugi pogodak postigao je Ryan Babel koji glavom pogađa za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je defanzivac Liverpoola Virgil Van Dijk u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada lijepo pogađa za potop Portugala.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 61. minuti kada Joao Cancelo dobija drugi žuti, odnosno crveni karton i nakon toga Portugal nije imao snage da se vrati u meč.

Ovaj poraz sigurno neće dobro doći reprezentaciji Portugala koja kao prvak Evrope važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Rusiji, dok s druge strane Holanđani polako najavljuju novu generaciju koja će ovu ekipu vratiti na smotru najboljih gdje su posljednjih godina izgubili mjesto.