Nogomet
0

Hoffenheim uručio otkaz Babbelu

Totalsport
Markus Babbel (Foto: AFP)
Markus Babbel (Foto: AFP)
Markus Babbel, 40-godišnji njemački stručnjak, od ponedjeljka više nije trener njemačkog prvoligaša Hoffenheima.

Dan nakon poraza od Werdera 4-1, četvrtog uzastopnog u ligi, a trećeg u nizu na domaćem terenu, vodstvo Hofenheima zahvalilo se na uslugama Babbelu, koji je vođenje ekipe preuzeo u februaru ove godine. Ukupno je Babbel vodio samo 29 utakmica i dobio tek sedam od njih.

Na tabelii se Hoffenheim nalazi na 16. mjestu s 12 bodova. Ispod njega su samo Augsburg i Greuther Fürth s po četiri boda manje.

Babbel je najveće probleme imao s odbranom. Ekipa mu je u samo 15 utakmica primila 36 golova, devet više od Hannovera koji ima drugu najlošiju odbranu u Bundesligi.

Babbelu nije bilo lako zadnjih mjeseci. Holandski napadač Ryan Babel, koji je stigao u klub u januaru 2011. godine iz Liverpoola, sam je otkupio preostale tri godine ugovora s Hoffenheimom na kraju ljetnog prijelaznog roka kako bi se mogao vratiti u Ajax.

Ekipu je potresao i slučaj Borisa Vukčevića, koji se oporavlja od teških povreda opasnih po život nakon saobraćajne nesreće u septembru. Probudio se iz kome osam sedmica nakon što je stradao u saobraćajnoj nesreći.

Vođenje ekipe privremeno će preuzeti trener U-23 ekipe Frank Kramer.

Kicker piše kako su bivši trener Kaiserslauterna Marco Kurz i trener u njemačkoj reprezentaciji Hansi Flick, desna ruka selektora Joachima Löwa, potencijalni Babbelovi nasljednici. Budući da su do kraja jesenskog dijela sezone, nakon kojeg slijedi poduža zimska paiza, ostale još samo dvije runde, možda će klub i pričekati s pronalaskom novog trenera.