Bundesliga
18

Hoffenheim savladao Bremen, Bičakčić postigao gol, Ibišević slavio protiv Vrančića

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 33. kolu Bundeslige Hoffenheim je u gostima rezultatom 5:3 pobijedio Werder Bremen, a pobjedu je također upisala i Hertha, dok su Schalke i Hamburger podijelili bodove. Bosanskohercegovački reprezentativci Ermin Bičakčić, Vedad Ibišević, Mario Vrančić i Sead Kolašinac upisali su nove nastupe.

Hoffenheim je sjajno otvorio meč i golovima Szalaija i Kramarića već nakon 11 minuta igre bilo je 2:0. Pred odlazak na odmor, u 40. minuti Zuber je povisio na 3:0 i tako najavio debakl domaćeg tima.

Samo četiri minute igre u drugom dijelu bile su dovoljne Hoffenheimu da nastavi sa serijom pogodaka. Drugi gol na meču postigao je Kramarić.

Za "petardu" se pobrinuo bh. reprezentativac Bičakčić koji je mrežu zatresao udarcem glavom nakon što je Demirbay ubacio iz kornera u 51. minuti.

Domaći tim se probudio golom Gebrea Selassieja u 59. minuti. Potom su u finišu Barghrede (86') i Bauer (90') smajili na podnošljivih 5:3.

Ovo je prvi pogodak Ermina Bičakčića u ovoj sezoni u kojoj je skupio 18 nastupa u Bundesligi i jedan nastup u Kupu Njemačke.

Hertha je golovima Kaloua (14') i Torunarigha (28') pobijedila Darmstadt u gostima rezultatom 2:0. Za domaći tim je do 64. minute igrao Vrančić, dok je Ibišević odigrao svih 90 minuta za Herthu.

Schalke je u finišu meča ostao bez pobjede protiv HSV-a. Bilo je 1:1. Burgstaller (25') je donio prednost domaćem timu, a konačnih 1:1 postavio je Lasogga u drugoj minuti sudijske nadoknade meča. Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč za Schalke pri čemu je u 55. minuti zaradio žuti karton.

Ovaj remi HSV-a može značiti njegov odlazak u doigravanje za opstanak u ligi. Naime, Wolfsburg ima bod više od HSV-a i ukoliko danas savlada M'Gladbach (meč je trenutno prekinut zbog nevremena) pobjeći će na nedostižna četiri boda.

Tabela: