Bundesliga
0

Hoffenheim očitao lekciju Švabama, Werder bolji od Freiburga

Piše: D. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Peto kolo njemačke Bundeslige je donijelo dva susreta posebno interesantna bh. javnosti, a to su oni između Freiburga i Werdera te Stuttgarta i Hoffenheima, u kojima su akteri bili bh. reprezentativci Mesur Mujdža ( Freiburg) te Vedad Ibišević (Stuttgart) i Sejad Salihović (Hoffenheim).

Freiburg - Werder 1:2

Ekipa Freiburga je od prve minute krenula s namjerom da postigne brzi gol, no, gosti iz Bremena su odolijevali napadima. Ipak, upornost domaćih se isplatila u 36. minuti kada se na listu strijelaca upisao Schmid. Domaći su bili bolji protivnik na terenu u prvom dijelu susreta.

Drugo poluvrijeme je donijelo izjednačenje rezultata. Za to se pobrinuo Akpala u 47. minuti nakon asistencije Arnautovića. Potpuni preokret je zabilježen u 59. minuti utakmice kada je nakon asistencije De Bruynea pogodio Hunt. Domaći su pokušavali barem spasiti bod, ali nisu uspjeli u tome. Bh. reprezentativac Mensur Mujdža je za ekipu Freiburga odigrao svih 90 minuta. U finišu je pokazao svoje vještine, ali je njegov udarac bio neprecizan. U tom je periodu "pocrvenio" Arnautović. Werder je slavio rezultatom 2:1.

Stuttgart - Hoffenheim 0:3

Hoffenheim je sjajno otvorio utakmicu protiv Stuttgarta. Gosti su poveli u 5. minuti golom Usamija. I nakon postignutog gola su igrači Hoffenheima nastavili dominirati na terenu i stvarati prilike za gol. Prvo poluvrijeme je proteklo u njihovoj dominaciji. Bh. reprezentativac Vedad Ibišević u dresu Švaba se u prvih 45. minuta nije našao u prilici za gol.

Gosti su i u nastavku utakmice nastavili s odličnom igrom te su još jednom iznenadili Švabe. Gol je u 47. minuti postigao Joselu i postavio rezultat na 2:0. Treći pogodak za Hoffenheim je djelo Johnsona iz 58. minute susreta. Bio je to i konačan rezultat ove utakmice. Hoffenheim je zasluženo slavio rezultatom 3:0. U ekipi Stuttgarta je Ibišević odigrao cijelu utakmicu bez prilika za gol, dok je na drugoj strani naš Sejad Salihović u igru ušao tek u 82. minuti zamijenivši Firmina.

Bundesliga, 5. kolo:

Augsburg - Bayer Leverkusen 1-3 (Werner / Kiessling 7, Wollscheid 39, Schürrle 44) Freiburg - Werder 1-2 (Schmind 36 / Akpala 47, Hunt 59) Hannover - Nürnberg 4-1 (Stindl 21, Huszti 29, Ya Konan 52, 64 / Chandler 73) Borussia Mönchengladbach - HSV 2-2 (Stranzl 39, Dominguez 90+1 / Van der Vaart 23, Rudnevs 45) Stuttgart - Hoffenheim 0-3 (Usami 5, Joselu 47, Johnson 58)