Nogomet
0

Hoffenheim još nije ponudio novi ugovor Salihoviću

Totalsport
Sejad Salihović
Sejad Salihović
Lokalni mediji koji prate situaciju u Hoffeheimu svakim danom sve češće prozivaju upravu i trenera kluba Holgera Stanislawskog jer ne rade ništa na produženju ugovora pojedinim igračima.

"Svjesni smo da nekim igračima ugovori ističu u ljeto 2012. Ipak, do tada ima još dosta vremena, imamo još 24 utakmice do kraja prvenstva, pa mislim da to ne bi trebala biti sadašnja tema", bilo je sve što je Stanislawski rekao novinarima na jučerašnjoj press konferenciji.

Ipak, situacija u klubu nije tako blistava. Sejad Salihović, Daniel Hass, Andreas Ibertsberger, Tobias Weiss i Dominik Kaiser su igrači koji narednog ljeta mogu otići slobodno iz kluba ukoliko im klub u međuvremenu ne ponudi nove ugovore.

Ako njima dodamo dvojicu najboljih igrača kluba Vedada Ibiševića i Ryana Babbela koji su na izlaznim vratima kluba onda dolazimo do zaključka da budućnost Hoffenheima koji je samo u 2010. godini zabilježio gubitak od 30 miliona eura nije nimalo blistava.

Za Vedada Ibiševića su interes pokazali mnogi klubovi, a posljednji se javio Everton koji trenutno izgledao kao najozbiljniji kandidat. Interesanata ima i za drugog bh. reprezentativca u redovima ovog bundesligaša.

Klub koji se spominje kao najozbiljniji interesant za Salihovića je Bayer Leverkusen. Ukoliko Hoffenheim odluči prodati Salihovića u januaru njegova cijena će biti oko pet miliona eura, a ukoliko mu ne produže ugovor onda bi Salihović u junu 2012. godine klub napustio kao slobodan igrač.