Oštra reakcija
9

Hoeness napao izraelskog menadžera koji zastupa Alabu: On je pohlepna pirana

N. K.
Uli Hoeness (Foto: EPA-EFE)
Uli Hoeness (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji Bayernov predsjednik Uli Hoeness napao je menadžera Davida Alabe (28) u razgovoru za njemački Sport1 u programu uživo.

Naime, Hoeness je nezadovoljan načinom na koji Alabin menadžer Pini Zahavi iz Izreala komunicira s Bayernom.

"Za menadžera ima pohlepnu piranu. Njemu se sve vrti oko novca. Alaba već sada igra u najboljem klubu na svijetu pa gdje bi tačno trebao otići", pitao se Nijemac.

Podsjetimo, Alaba je za Bayern ugovorom vezan do narednog ljeta, a Zahavi želi svom klijentu osigurati novi petogodišnji ugovor koji bi iznosio 125 miliona eura.

Alaba bi tako zarađivao 25 miliona eura po sezoni, što je cifra koju Bayern nije spreman dati Austrijancu. Inače, Alaba trenutno zarađuje 15 miliona eura godišnje, a Bayern mu nudi ugovor na pet godina u iznosu od 17 miliona eura po sezoni.

Hoeness također tvrdi kako Liverpool i United još nisu poslali službenu ponudu za Thiaga Alcantaru, nego čekaju posljednje dane ljetnog prijelaznog roka kako bi ucjenjivali Bavarce.

"Navodno se već dogovorio s Liverpoolom ili s Manchester Unitedom. Ili sa oba kluba. Međutim, niko od njih još nije kontaktirao Bayern. To je potez bez stila, žele da nas ucjenjuju", rekao je Hoennes.