|

Hoeness angažovao Guardiolu prodajući kobasice u SAD-u

Hoeness angažovao Guardiolu prodajući kobasice u SAD-u
1
Klix.ba
18.12.2013. u 16:07
9
komentara
1

dijeljenja
Hoeness angažovao Guardiolu prodajući kobasice u SAD-u Uli Hoeness (Foto: AFP)
Predsjednik Bayerna Uli Hoeness otkrio je da je ubijedio Pepa Guardiolu da sjedne na klupu bavarskog kluba tokom poslovnog izleta u SAD-u, gdje je išao prodati kobasice u ime svoje kompanije.
Hoeness je naveo kako je njegov poslovni put u SAD došao u ključnom trenutku jer se tamo susreo sa Guardiolom i uspio isposlovati njegov dolazak u Minhen.

"Znao sam da je susret u SAD-u sa Guardiolom najbolje rješenje, jer je tamo bio najmanji rizik da naš sastanak bude primijećen", rekao je predsjednik bavarskog kluba, koji je upravo tada poslovno putovao u SAD, gdje je išao ugovoriti prodaju za fabriku kobasica, koju vodi njegova porodica.

Naveo je kako je Guardiolu želio izvesti na večeru u jedan restoran, ali je u zadnji trenutak saznao da će tu odsjesti i tadašnji menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson, te je Hoeness odustao od te namjere.

Na kraju je našao načina da se neprimijećeno sastane sa bivšim trenerom Barcelone u New Yorku, a danas kaže da je za Guardiolin dolazak u Minhen zaslužan njegov posao sa kobasicama, prenijeli su britanski mediji.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...