The Sun
0

Hodgson sljedeće sedmice preuzima West Bromwich Albion

Totalsport
Roy Hodgson (Foto: AP)
Roy Hodgson (Foto: AP)
Engleski tabloid The Sun ekskluzivno saznaje kako će donedavni menadžer Liverpoola, 63-godišnji Roy Hodgson, sljedeće sedmice biti imenovan za menadžera West Bromwich Albiona.

WBA je prošle nedjelje odlučio smijeniti svog 40-godišnjeg trenera Roberta di Mattea zbog serije loših rezultata. WBA je izgubio 13 od zadnjih 18 utakmica u svim natjecanjima, a dobio je samo tri u tom razdoblju. Uprava kluba je na svom sastanku jednoglasno odlučila izglasati nepovjerenje Di Matteu, koji je prošle sezone vodio klub do promocije u Premiership.

Iako je u engleskim medijima Chris Hughton, koji je u decembru dobio otkaz na klupi Newcastlea, figurirao kao prvi favorit za preuzimanje West Bromwicha, predsjednik tog kluba Jeremy Peace odlučio se za Hodgsona zbog uspjeha koje je taj stračunjak ostvario u Fulhamu, prije dolaska u Liverpool.

Michael Appleton trenutno vodi tim kao privremeno rješenje, a Hodgson ili neko drugi, koga uprava Baggiesa postavi kao novog menadžera, bit će deveti čovjek na toj dužnosti od 2000. godine.