Ima još da se igra
1

Hodgson nakon remija protiv Crne Gore: Ne trebamo biti razočarani

Totalsport
Rod Hodgson (Foto: AFP)
Rod Hodgson (Foto: AFP)
Selektor engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson poručio je da njegova ekipa nema razloga za veliko razočarenje nakon remija u Crnoj Gori (1-1) u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Englezi su u Podgorici vodili od šeste minute kada je gol dao Wayne Rooney, da bi 70 minuta kasnije izjednačio Dejan Damjanović. Crna Gora je poslije šest odigranih utakmica na čelu grupe H s 14 bodova, dok drugoplasirani Englezi imaju dva manje.

"Prvo smo poluvrijeme odigrali vrlo dobro, ali u nastavak nismo krenuli onako kako smo htjeli i to je domaćima dalo samopouzdanje. Na kraju su nam uzeli pobjedu, ali s obzirom na sve, ne trebamo biti razočarani remijem", naglasio je Hodgson.

Optimizam mu budi činjenica da Crnogorci do kraja kvalifikacija još moraju gostovati u Engleskoj, baš kao i Poljaci koji su trenutno na trećem mjestu.

"Tri od posljednje četiri utakmice igramo kod kuće, direktni suparnici nam dolaze u goste, tako da ćemo vidjeti kako će sve završiti. No, činjenica je da je sve u našim rukama".

Crnogorski selektor Branko Brnović blistao je od sreće nakon, kako je sam rekao, velikog boda.

"Bila je ovo teška utakmica, igrali smo bez nekoliko igrača na sredini terena. Poslije drugog poluvremena čak imamo za čim i žaliti. Ipak, moramo biti zadovoljni jer smo u prvom poluvremenu igrali ispod našeg nivoa i Englezi su to mogli iskoristiti. Presretni smo jer smo igrali tri utakmice protiv Engleske i uspjeli smo sva tri puta ostati neporaženi. Malo ko je očekivao da ćemo se s Engleskom boriti za prvo mjesto, ali uspjeli smo", poručio je Brnović.