Sarajlija u dresu Norwich Cityja
0

Hoćemo li izgubiti još jednog mladog fudbalera?

Sarajevo-x.com
Dario Dumić
Dario Dumić
Nakon niza mladih fudbalskih nada koji nastupaju širom Evrope, a rođeni su u našoj zemlji, od kojih su neki predstavljeni i na našem portalu, pojavilo se još jednu ime koje zavrijeđuje pažnju selektora mlađih kategorija.

Riječ je o Dariju Dumiću, rođenom 30. januara 1992. godine u Sarajevu. Dario trenutno nastupa kao profesionalac u engleskom Norwich Cityju koji se takmiči u trećoj ligi (League One). Pretpostavljamo da aktuelni selektor Velimir Stojnić, kao i njegovi pomoćnici nisu ni čuli za njega. Također pretpostavljamo da ne postoji skauti koji prate igrače bh. korijena, te ih regrutiraju u nacionalnu vrstu.

Dario igra na poziciji stopera ili centralnog veznog igrača, a karijeru je počeo u danskom Hvidovre IF-u. Nakon što je igrao probne utakmice za ekipu Norwicha do 13 i 14 godina, priključio se fudbalskoj akademiji tog kluba u ljeto 2008. godine.

U istom periodu dobio je poziv za dansku reprezentaciju do 17 godina. Prvi profesionalni ugovor sa "kanarincima" potpisao je krajem juna 2009. godine.

Debi u prvom timu upisao je 10. novembra ove godine u utakmici protiv Swindona kada je u 57. minuti igre na teren ušao sa klupe.

Sigurno je da je riječ o mladom i perspektivnom fudbaleru na kojeg u narednom periodu NS BiH treba obratiti i pažnju i kontaktirati ga kako bi ga privolili da nastupi u dresu zemlje u kojoj je rođen.

Podsjećamo da je naš portal prethodnih dana pisao o Jasminu Sudiću, stoperu švedskog Malmoa koji bi rado igrao za našu selekciju. Potom je objavljen intervjuu sa još jednim talentovanim igračem iz BiH, Sanelom Kapidžićem koji ima veliku želju da obuče dres "zmajeva".

Do sada smo izgubili mnogo talenata među kojima je svakako najvrijedniji Zlatan Ibrahimović. Upravo je on u godinama koje sada ima Dumić izrazi želju da igra za domovinu svoga oca Šefika. No, pasivnost ljudi iz NSBiH natjerao ga je da se predomisli i izabere Švedsku.

Nadamo se da će selektori i NS BiH učiniti sve kako bi ove mladiće jednog dana gledali u dresu naše reprezentacije rame uz rame sa Džekom, Misimovićem, Ibiševićem i ostalim bh. zvijezdama.