Čekamo baraž
66

Hoće li Zmajevi izbjeći Vels: Bale i društvo slavili pa večeras navijaju za Vatrene

F. Z.
Gareth Bale (Foto: AFP)
Gareth Bale (Foto: AFP)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek čeka službenu potvrdu imena protivnika u baražu za Evropsko prvenstvo, a ona će biti poznata nakon što se odigraju sve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Jedna od reprezentacija koja je trenutno mogući protivnik Zmajeva u baražu je Vels, ali Bale i drugovi sada imaju šansu da se Evropskog prvenstva domognu bez dodatnih kvalifikacija.

Vels je danas slavio na gostujućem terenu protiv Azerbajdžana rezultatom 2:0 i ima 11 osvojenih bodova u grupi E. Jedan više od Slovačke i jedan manje od Mađarske koja je druga. Slovačka ima i utakmicu manje od Velsa, a gostovat će večeras (20:45) kod reprezentacije Hrvatske.

U slučaju da Vatreni slave ili remiziraju, Vels će doći u priliku da sam odlučuje o svojoj sudbini i to u Cardiffu. Naime, Vels bi kolo prije kraja ostao ispred Slovačke, a u posljednjem duelu u kvalifikacijama u goste im dolazi reprezentacija Mađarske.

U slučaju pobjede, ili remija Hrvatske večeras i pobjede Velsa u posljednjem kolu protiv Mađarske, reprezentacija s Otoka plasirala bi se direktno na Evropsko prvenstvo.

Vels je slavio u Azerbajdžanu golovima Moorea (10) i Wilsona (34).

U ostalim susretima koji su počeli u 18 sati Belgija je slavila na gostovanju kod Rusije rezultatom 4:1, a obje reprezentacije izborile su plasman na Evropsko prvenstvo. Slovenija je savladala Latviju rezultatom 1:0, ali ima male šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo. Ukoliko Austrija večeras osvoji samo jedan bod na domaćem terenu protiv Sjeverne Makedonije osigurat će EURO.