Rođeni imaju favorite
87

Hoće li Velež biti nosilac u Evropi: Rođeni danas s nestrpljenjem gledaju u Crnu Goru

D. P.
Rođeni se spremaju za Evropu (Foto: FK Velež)
Rođeni se spremaju za Evropu (Foto: FK Velež)
Kako je sezona u gotovo cijeloj Evropi već završena, znaju se skoro svi nositelji u kvalifikacijama za evropska takmičenja, a svoj status danas će među posljednjima saznati i Velež.

Rođeni će Bosnu i Hercegovinu predstavljati u Konferencijskoj ligi zajedno sa Sarajevom i Zrinjskim, a u kvalifikacije će krenuti od prvog kola.

Dok se za Sarajevo i Zrinjski već zna status, Velež će to saznati tek danas nakon što se odigra finale Kupa Crne Gore između Jezera i Budućnosti.

Zrinjski kreće od drugog pretkola Konferencijske lige i tu će imati status nositelja, a Sarajevo kreće od prvog pretkola i imat će također status nositelja.

No, Velež tek danas čeka lijepe vijesti. Naime, Rođeni će gledati finale Kupa Crne Gore i navijati za Jezero protiv Budućnosti u današnjem duelu.

Nositelji i nenositelji u prvom pretkolu
Nositelji i nenositelji u prvom pretkolu

Kako Velež ima bolji koeficijent u odnosu na Jezero, ukoliko ova ekipa osvoji Kup, Mostarci će biti nositelji u prvom pretkolu Konferencijske lige. No, ukoliko Budućnost savlada ekipu Jezera, zbog boljeg koeficijenta ove podgoričke ekipe, Velež će biti nenositelj u prvom pretkolu i imat će nominalno znatno snažnijeg rivala.

Finale Kupa Crne Gore igra se večeras od 20:30 na neutralnom terenu u Podgorici, a nema dileme da će ga pratiti i navijači Veleža jer sam žrijeb evropskih kvalifikacija može uveliko odrediti domete kluba tokom ljeta.