Rasplet situacije
0

Hoće li Slovenci biti pukovnici, a Englezi pokojnici?

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Utakmice posljednjeg kola u grupama C i D donijet će velika uzbuđenja, s obzirom da svi timovi imaju priliku da se kvalifikuju u naredni krug takmičenja.

Najuzbudljivije će biti na utakmici između Slovenije i Engleske. Nakon dvije katastrofalne utakmice, Englezi imaju mogućnost izboriti se za nastavak takmičenja ili se vratiti kućama podvijenih repova, kao najveće razočarenje Svjetskog prvenstva.

Slovenci su naspram njih u daleko boljoj poziciji svjesni da će im i bod omogućiti prolaz u knockout-fazu, što bi im donijelo status heroja nacije.

U drugom meču snage će odmjeriti Alžir i SAD, ekipe koje su uspjeli otkinuti bod nemoćnim Englezima. Pobjeda je imperativ za obje ekipe.

U "prime timeu" igrat će se utakmice grupe D između Gane i Njemačke, te Srbije i Australije.

Trostruki svjetski prvaci Nijemci nadali su se drugačijem scenariju pred posljednji susret u Johanesburgu. Nakon što su savladali Australiju sa uvjerljivih 4:0, izgubili su od Srbije 1:0, što je selektoru Joachimu Lowu stvorilo veliki pritisak uoči meča sa "crnim zvijezdama".

Mladi njemački sastav mora pobijediti kako bi bio siguran u prolazak među 16 najboljih, dok Gani odgovara i neriješen rezultat.

Uzbudljivo će biti i u drugom susretu između Australije i Srbije. U grupi u kojoj svi mogu ići dalje ili ispasti ulog je ogroman.

Poslije teškog poraza protiv Njemačke, bod u susretu sa Ganom produžio im je nadu u prolazak dalje. U susretu sa Srbijom nepohodna im je pobjeda, uz nadu da će Gana biti bolja od Njemačke.

Sastavu Radomira Antića bit će dovoljan i remi ukoliko Njemačka upiše još jedna poraz.

Grupa C

Slovenija - Engleska 16.00 sati SAD - Alžir 16.00 sati

Grupa D

Gana - Njemačka 20:30 sati Srbija - Australija 20.30 sati