Premiership
30

Hoće li se srušiti snovi saudijskog princa o Ligi prvaka: Newcastle osvojio samo bod u Leedsu

E. B.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Snovi vlasnika Newcastlea, saudijskog princa Mohameda bin Salmana, o Ligi prvaka bi se mogli neočekivano srušiti u finišu Premiershipa. Svrake su u 36. kolu osvojile samo bod na gostovanju u Leedsu rezultatom 2:2.

Leeds je poveo već u 7. minuti kada je Ayling postigao pogodak, a u 28. minuti je rezultat mogao biti 2:0, no golman Pope je odbranio Bamfordov penal.

Taj promašaj Newcastle je kaznio samo tri minute kasnije kada je sudija Hooper dosudio penal na drugoj strani, a Wilson je bio siguran za 1:1. U 69. minuti Wilson je još jednom pogodio iz penala i činilo se da će Newcastle pobijediti, no u 79. minuti Kristensen je postavio konačnih 2:2.

Newcastle sada ima 66 bodova, četiri više od Liverpoola koji je na poziciji koja ne vodi u Ligu prvaka. Svrake još uvijek imaju sve u svojim rukama, te su im potrebne dvije pobjede iz preostala tri susreta protiv Brightona, Leicestera i Chelseaja kako bi matematički osigurali Ligu prvaka.

No, s obzirom na dva kiksa u posljednja dva kola (prije današnje utakmice izgubili su od Arsenala s 2:0), sigurno navijači Newcastlea strahuju od konačnog ishoda ove sezone.

Rezultat i strijelci:

Leeds - Newcastle 2:2 (Ayling 7, Kristensen 79' - Wilson penal 31', penal 69')

Tabela: