Serie A
28

Hoće li Džeko od januara biti kapiten Rome: Florenzi na korak do Fiorentine

F. Z.
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Alessandro Florenzi blizu je prelaska u redove Fiorentine nakon što ove sezone nije uspio da se nametne Paulu Fonseci, treneru ekipe iz prijestolnice Italije, javlja Gazzetta dello Sport.

Talijanski mediji pišu kako će Florenzi u januaru biti posuđen Fiorentini, a da će Viole imati priliku da otkupe ugovor nogometaša Rome u junu. Florenzija su u svojim redovima željeli vidjeti Lyon i neki kineski prvoligaši, ali Talijan želi ostati u Seriji A.

Špekulacije su počele nakon što je Florenzi po završetku utakmice sa SPAL-om saigraču rekao kako će održati emotivan govor na Božićnoj večeri.

Međutim Lorenzo Pellegrini smatra kako glasine o odlasku Florenzija nisu tačne.

"Mislim da ste pogrešno razumjeli njegove riječi. Rekao je da je uzbuđen zbog večere sa saigračima gdje će održati govor kao kapiten. Ovo je njegova prva kapitenska sezona i njegove riječi se odnose na to. Alessandro je naš kapiten i mi stojimo uz njega", rekao je Pellegrini.

Ukoliko se najave talijanskih medija ostvare i Florenzi pređe u redove Fiorentine, kapiten Rome trebao bi postati Edin Džeko. Napadač reprezentacije BiH trenutno je drugi kapiten Vučice, dok je treći upravo Lorenzo Pellegrini.

Ove sezone Džeko je kao kapiten često predvodio svoju ekipu na terenu, dok je Florenzi sjedio na klupi. Podsjetimo, Florenzi je Džeki ponudio kapitensku traku ljetos nakon što je naš nogometaš odlučio da ostane u redovima ekipe s Olimpica, ali se Džeko zahvalio i poručio Talijanu da je on kapiten Vučice.