Nadomak dogovora
74

Hoće li Dudić i naredne sezone predvoditi Radnički? Završni pregovori su u nedjelju

N. K.
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički Kragujevac)
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički Kragujevac)
Radnički i Kragujevac žive višedecenijski san. Crveni su kolo uoči završetka prvenstvene trke osigurali izlazak u Evropu, čime su ispisali jednu od najljepših stranica 101 godinu dugoj historiji kluba.
Ostaje još samo da se vidi u kojem će od dva evropska takmičenja Kragujevčani reprezentovati Srbiju ovog ljeta, piše MozzartSport.

Računica je jasna: ukoliko Šumadinci sačuvaju četvrto mjesto na tabeli, očekuje ih učešće u kvalifikacijama za Evropsku ligu i najmanje četiri sigurne utakmice na međunarodnoj sceni. U slučaju da prvenstvo okončaju na petoj poziciji igrat će kvalifikacije za Konferencijsku ligu, gdje će, baš kao i prvoj varijanti, biti nepovlašteni na žrijebu.

Ipak, ono što u ovom trenutku pristalice Radničkog možda i više zanima od evropskih kalkulacija jeste to da li će tvorac nogometnog čuda iz srca Šumadije Feđa Dudić i naredne sezone predvoditi tim sa "Čika Dače". Kako sam Dudić ističe pregovori idu u željenom pravcu i mogli bi da budu konkretizovani već u nedjelju, kada je zakazan završni sastanak s upravom kluba.

"Sve ide u pravcu zajedničkog dogovora. I klub i ja imamo želju za nastavkom saradnje. Sa druge strane, osjećam i neku vrstu lične obaveze prema navijačima s obzirom na sve što su mi priredili ove sezone, posebno na domaćim utakmicama, kako Crveni đavoli, tako i publika sa istočne i zapadne tribine. Možda bi za neku moju buduću trenersku karijeru bilo i prihvatljivije da u ovom trenutku napustim klub jer teško da ćemo ponoviti ovaj rezultat koji smo ostvarili ove sezone, ali ja sam neko ko u sve što radi ulazi svim srcem. I zato kada vagam u takvim stvarima, uvijek prevagne to neko poštovanje koje sam doživio od navijača i svih ljudi u klubu", rekao je Dudić.