Nogomet
1

HNL: Hajduk i Rijeka podijelili bodove, Dinamo jesenski prvak

FENA
Foto: Index.hr/Arhiv
Foto: Index.hr/Arhiv
U derbi-susretu 20. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka i Rijeke odigrali 2-2, pa je Hajduk jesenski doprvak, a Rijeka treća na tabeli.

Jadranski derbi pred 10.000 gledatelja na stadionu Poljud ponudio je puno uzbuđenja, a Hajduk je do boda došao pogocima iz dva kaznena udarca.

Rijeka je bolje odigrala prvo poluvrijeme i vodila s 2-0 pogocima Leona Benka (9') i Andreja Kramarića (41'), a Hajduk je u drugom dijelu bio puno odlučniji, pa su Splićani izjednačili pogocima iz jedanaesteraca Bradarića (76') i Maloče (90'+1'). Sva tri dvoboja Hajduka i Rijeke ove sezone su okončana remijima.

Ranije su Zagrebu nogometaši Dinama pobjedili Zadra s 3-1, te potvrdili naslov jesenskog prvaka. Dinamo je očekivano slavio protiv oslabljenog Zadra s 3-1 u zadnjoj utakmici sezone na Maksimiru.

Al-Hilal Soudani je u 32. minuti načeo mrežu Zadrana, da bi potom Duje Čop s dva zgoditka (41', 63') potvrdio pobjedu. Počasni zgoditak za Zadrane postigao je bivši igrač Dinama Josip Tadić (65').

Dinamo je jesenski prvak s 43 boda, ispred Hajduka s 38 i Rijeke s 35 bodova. Prvenstvo se nastavlja 8. februara sljedeće godine.

HNL