Veliko iznenađenje
566

Historijski uspjeh Fortune iz Zenice, nakon penala izbacili Čelik iz Kupa

N. K.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši zeničke Fortune ostvarili su historijski uspjeh nakon što su danas u gradskom derbiju izbacili posrnuli Čelik iz Kupa Zeničko-Dobojskog Kantona, koji je eliminacijski dio Kupa Bosne i Hercegovine.
Regularni dio susreta završen je rezultatom 2:2, a ekipa Fortune je prošla u narednu fazu boljim izvođenjem jedanaesteraca s 5:4.

Fortuna je došla u vodstvo iz prve šanse na utakmici nakon greške Husejnovića, a loptu je u mrežu sproveo Kolić. Ujedno je 1:0 bio rezultat prvog poluvremena.

Čelik je izjednačio u 72. minuti kada je nakon kornera najviši u skoku bio Žuna, a novi hladan tuš uslijedio je u 83. minuti kada je Kolić postigao svoj drugi gol na današnjem meču za 2:1 vodstvo Fortune.

Čelik do izjednačenja dolazi u sudijskoj nadoknadi i to nakon jedanaesterca kojeg je u gol pretvorio Popović.

Fortuna je kasnije bila bolja nakon izvođenja jedanaesteraca, a junak u historijskom trijumfu bio je golman Bujak koji je odbranio dva penala.

Inače, danas se oko stadiona i na pruzi okupilo nekoliko stotina gledatelja koji su došli podržati Čelik uprkos tome što na nogometne terene nije dozvoljen dolazak gledatelja.