Dobio direktan crveni
113

Hiroš uputio izvinjenje nakon poteza u derbiju: Nisam imao namjeru, ali prihvatam posljedice

D. P.
Hiroš je isključen u ranoj fazi utakmice (Foto: V. D./Klix.ba)
Hiroš je isključen u ranoj fazi utakmice (Foto: V. D./Klix.ba)
Nogometaš Željezničara Amer Hiroš uputio je izvinjenje svim navijačima Željezničara nakon što je zaradio direktan crveni karton na startu sarajevskog derbija.

Gledatelji u duelu Željezničara i Sarajeva u vrlo kratkom periodu vidjeli su tri crvena kartona. Prvi od njih dobio je Amer Hiroš zbog udaranja Edina Julardžije.

Julardžija je s dvije ruke vukao Hiroša i tako spriječio opasan napad Željezničara, a nogometaš domaćeg tima instinktivno je udario u lice svog rivala i opravdano dobio crveni karton.

Hiroš se sada oglasio porukom za sve navijače Željezničara i uputio izvinjenje. Poručio je kako nije imao namjeru udariti protivnika u lice, ali da prihvata odgovornost i posljedice.

"Želim da se izvinim saigračima i svim navijačima na nesmotrenom potezu. Dijete sam Želje i gradski derbi mi je od velikog značaja, veliki broj mojih prijatelja je na tribinama i bio sam silno motivisan kao i prethodni derbi. Nisam imao namjeru udariti igrača u lice, ali snosim odgovornost i prihvatam posljedice. Molim navijače na zajedništvo, da podrže ekipu i da ostvarimo trenutni cilj", poruka je Amera Hiroša za zvaničnu stranicu FK Željezničar.

Nakon Hiroša, direktan crveni karton u dresu Plavih dobio je i Edin Cocalić zbog namjernog sprečavanja gol-šanse, dok je na drugoj strani crveni karton dobio Slaviša Radović nakon udaranja Semira Štilića u tunelu stadiona.