Željan dokazivanja
94

Hiroš se pridružio Mulaliću u Mladosti DK: Ostvario sam cilj povratkom u Premijer ligu

Klix.ba
Amer Hiroš
Amer Hiroš
Dvadesetjednogodišnji bh. nogometaš Amer Hiroš novi je nogometaš Mladosti iz Doboja kod Kaknja. On je potpisao jednogodišnji ugovor i tako ozvaničio svoj povratak u Premijer ligu BiH.

"Nakon nastupa za Željezničar, prešao sam u Goražde i igrao u 1. ligi Federacije BiH, a sada je došlo vrijeme za povratak u Premijer ligu BiH, što mi je bio cilj. Nakon 'kaljenja' u nižem rangu, dobio sam priliku da se dokažem u Mladosti", izjavio je Hiroš za portal Klix.ba.

Trener Mladosti je Edis Mulalić, koji ga odlično poznaje još iz vremena kada su sarađivali u omladinskom pogonu i prvom timu FK Željezničar.

"Zahvalan sam treneru Mulaliću na ukazanom povjerenju, kao i Mušiji, prvom čovjeku kluba. Naravno, olakšavajuća okolnost mi je to što je šef stručnog štaba trener koji me poznaje još iz omladinskih dana u Želji, a onda i iz seniorskog tima", rekao je mladi nogometaš.

On je veoma optimističan kada je riječ o narednoj sezoni.

"Mladost je ekipa koja može mnogo napraviti u narednoj sezoni. Vjerujem da s ovim timom i stručnim štabom možemo kvalitetno uzvratiti svakoj ekipi u ligi", završio je Hiroš.