Nogomet
168

Hiroš: Goražde na proljeće može napasti vrh tabele, kontaktirali su me premijerligaši

Piše: D. B.
Amer Hiroš
Amer Hiroš
Dvadesetogodišnji bh. nogometaš i veznjak FK Goražde Amer Hiroš u razgovoru za portal Klix.ba je govorio o protekloj sezoni u 1. ligi Federacije BiH, svojim igrama, dešavanjima u Premijer ligi BiH, njegovom bivšem klubu Željezničaru te planovima o povratku u najviši rang našeg nogometa.

Goražde je nakon 15 odigranih kola u jesenjem dijelu 1. lige FBiH prvenstvenu pauzu dočekalo na osmom mjestu s 22 osvojena boda. Ekipa je upisala šest pobjeda, četiri remija i pet poraza uz 14 postignutih i 15 primljenih pogodaka, a u posljednje četiri utakmice polusezone ostvarila je dvije pobjede i dva remija.

"Završili smo osmi na tabeli, ali je moglo biti bolje. Iskreno, mogli smo osvojiti više bodova jer smo u nekim lakšim utakmicama odigrali ispod svojih mogućnosti. Međutim, sa svakom ekipom iz vrha tabele smo odigrali veoma dobro, što pokazuje i zadnje kolo u kojem smo pobijedili trenutnog lidera visočku Bosnu. Siguran sam da će Goražde na proljeće igrati važnu ulogu u gornjem dijelu tabele", izjavio je Hiroš.

Nakon dolaska iz Željezničara je izborio mjesto u startnoj postavi te je pružao dobre partije.

"Zadovoljan sam minutažom, izborio sam se za mjesto u prvom timu i standardno igrao nakon dolaska trenera Ušanovića. Ekipa je dobra, ovi igrači mogu mnogo više pokazati u drugoj polusezoni. Što se tiče mojih igara, također sam zadovoljan, a posebno igrom na utakmici protiv Čapljine u kojoj sam postigao pobjednički gol. Tokom polusezone je bilo i nekoliko važnih asistencija", rekao je mladi nogometaš.

On smatra da Goražde može napraviti dobre rezultate na proljeće, ali da je favorit za ulazak u Premijer ligu BiH ipak Travnik.

"Goražde je klub s veoma dobrim uslovima, vjerujem da uz pomoć ljudi koji ga vode ova ekipa može igrati važnu ulogu u prvenstvu i napasti vrh tabele. Favorit za ulazak u Premijer ligu je Travnik", kazao je Hiroš.

Njegove igre nisu prošle nezapaženo, pa je privukao interes ekipa iz najvišeg ranga bh. nogometa.

"Svaki igrač želi napredovati, pa tako i ja. Cilj mi je novi angažman u Premijer ligi, postoje neki kontakti, ali je rano govoriti o tome", istakao je 20-godišnji nogometaš.

On je ranije igrao za Željezničar, tako da prati igre svog bivšeg kluba, kao i dešavanja u Premijer ligi.

"Situacija na tabeli je poprilično realna uzimajući u obzir prvi dio sezone, no, mislim da su favoriti Zrinjski i Željezničar. Naravno, kao navijaču i bivšem igraču Plavih, želim da osvoje duplu krunu. Krupa i Radnik su ugodno iznenadili, posebno tim iz Bijeljine, koji je ostao bez važnih igrača. Ekipa Krupe je nova u Premijer ligi, dobro se drže", smatra Hiroš.

Osvrnuo se na igre Željezničara, novog trenera Slavka Petrovića i odlazak kapitena Aleksandra Kosorića.

"Željo je moj klub i uvijek će biti, putevi su nam se razišili, ali ćemo se ako Bog da opet sresti. Pratim ekipu i navijam, često dođem na Grbavicu. Najdraža mi je pobjeda nad Zrinjskim u Mostaru, gdje je Željo pokazao snagu. Trener Petrović je sve u klubu podigao na viši nivo, a tužan sam zbog odlaska Kosorića, pravog kapitena i jednog od najboljih igrača Bio mi je kao stariji brat", završio je Hiroš.