Grad u bordo bojama
769

Hiljade navijača FK Sarajevo spektakularno proslavilo titulu s igračima ispred Vječne vatre

Piše: E. B.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Hiljade navijača je došlo u Titovu ulicu u Sarajevu kako bi proslavilo duplu krunu koju je Bordo tim osvojio današnjom pobjedom nad Zvijezdom 09 u pretposljednjem kolu Premijer lige BiH.
Igrači Fudbalskog kluba Sarajevo su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" osvojili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a pobjednički pehar podigao je kapiten ekipe Krste Velkoski.

Fudbalski klub Sarajevo je na taj način kompletirao duplu krunu jer je u srijedu u Širokom Brijegu osvojio Kup Bosne i Hercegovine.

Nakon dodjele pehara igrači Sarajeva su se autobusom zaputili na centralnu proslavu koja je održana ispred Vječne vatre u Titovoj ulici, a u trenutku kada su se igrači pojavili pred hiljadama navijača upriličen je veliki vatromet.

Najveće ovacije na balkonu iznad Vječne vatre dobio je šef stručnog štaba Husref Musemić koji je poručio vjernim navijačima da se nada da na iduću titulu neće morati čekati dugo. Podsjetimo, Sarajevo je osvojilo trofej nakon četiri godine posta.

Nihad Mujakić je u prvoj seniorskoj sezoni u dresu Sarajeva osvojio duplu krunu, a na proslavi titule bio je veoma emotivan s obzirom da na kraju sezone napušta klub i odlazi u belgijski Kortrijk.

Mersudin Ahmetović je svojim pogocima jedan od najzaslužnijih za ovaj veliki uspjeh Bordo tima. Nakon slavlja sa igračima ispred Vječne vatre zahvalio se navijačima na podršci, te je istakao kako je posebno sretan zbog toga što je klub prevazišao krizu s početka sezone i osvojio duplu krunu.

Veliko slavlje igrača, ali i navijača Bordo tima nastavit će se do ranih jutarnjih sati po lokacijama širom grada.

Sarajevo do kraja sezone ima odigrati još jednu utakmicu u Premijer ligi BiH. Susret posljednjeg 33. kola igra se 25. maja u Gabeli gdje novi prvak BiH gostuje kod posljednjeplasiranog GOŠK-a koji će od iduće sezone igrati u Prvoj ligi FBiH.