Brat, a ujedno i agent
14

Higuainov brat nema dilemu: Gonzalo može i želi igrati samo u dresu Juventusa

Klix.ba
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Nicolas Higuain, brat i agent puno poznatijeg nogometaša Gonzala, otkrio je da ovaj napadač želi završiti karijeru u dresu Juventusa i da je spreman za povratak u klub.

Higuain je posljednju polusezonu proveo u dresu Chelseaja, s kojim je izborio treće mjesto u Premiershipu i osvojio Evropsku ligu, a prvu polusezonu proveo je u dresu Milana gdje je igrao kao posuđen nogometaš Juventusa.

Kada je posudba istekla, Higuain je opet postao nogometaš Juventusa u koji je stigao iz Napolija, a njegova želja, barem prema onome što tvrdi njegov brat, jeste igranje u dresu Stare dame.

"Nismo razgovarali s drugim klubovima, Gonzalo ima ugovor s Juventusom kojeg poštuje i stoga planira ostati u Torinu još dvije godine. Njegovi nastupi u Juventusu su bili dobri i bez želje da uvrijedim nekoga, Juve je jedini tim u Italiji u kojem Gonzalo može igrati", rekao je njegov brat.

Nakon toga, on je rekao da je Argentinac prepun snage i samopouzdanja i da shodno tome s nestrpljenjem iščekuje početak nove sezone.

"Mislim da bi ovo mogla biti Gonzalova godina. Ima toliko snage i odlučnosti, a želi završiti karijeru u Juveu", zaključio je Nicolas.