River ili Newcastle
9

Higuain za pet puta manje novca odlazi iz Juventusa i stavlja tačku na "četiri lude godine"

K. H.
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa spremna je prodati svog napadača Gonzala Higuaina ovog ljeta za 18 miliona eura, tvrde mediji iz Italije.

Posljednjih dana tamošnji mediji pišu da Higuaina u svoje redove želi dovesti River Plate, klub u kojem je počeo karijeru, kao i Newcastle, engleski tim koji planira uložiti velika sredstva i napraviti tim za sami vrh Premiershipa.

Juventus je spreman prodati argentinskog napadača, a klub koji ga bude želio dovesti u svoje redove morat će to uraditi s minimalnom ponudom od 18 miliona eura, što je pet puta manje od cijene za koju je doveden iz Napolija 2016. godine. Podsjećamo, Pipita je tada plaćen 90 miliona eura.

U dresu Juventusa Higuain je odigrao ukupno 138 mečeva i postigao je 63 pogotka, a tokom boravka u Torinu odradio je i dvije posudbe - u Milanu i Chelseaju. Sa Starom damom je osvojio dva Scudetta i dva Kupa Italije, a još je u karijeri igrao za River Plate, Real Madrid i Napoli.

Higuain je ugovorom vezan za Juventus do 2021. godine, a on je samo jedan u nizu igrača koje Stara dama želi prodati u narednom periodu. Među njima je, ako je vjerovati svim italijanskim i španskim medijima, naš Miralem Pjanić, koji se posljedjnih dana povezuje sa Barcelonom.