Dva problema
19

Higuain usporava transfer u Milan i želi 9 miliona eura po sezoni, Chelsea prati situaciju

Klix.ba
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Argentinac Gonzalo Higuain još uvijek ne pristaje na odlazak iz Juventusa u Milan te tako usporava transfer koji su dva kluba načelno dogovorila.

Tridesetogodišnji Higuain je blizu prelaska na San Siro nakon što su Juventus i Milan postigli dogovor o transferu vrijednom 54 miliona eura, a u kojem bi defanzivci Leonardo Bonucci i Mattia Caldara otišli u suprotnim smjerovima.

Međutim, problem su Higuainovi lični uvjeti, jer on traži devet miliona eura po sezoni. Također, nezadovoljan je što ide u Milan na jednogodišnju posudbu s opcijom otkupa ugovora iako mu je novi sportski direktor Rossonera Leonardo objasnio da je to samo zbog činjenice da klub mora zadovoljiti pravila Finansijskog Fair Playja.

Milan bi Juventusu za jednogodišnju posudbu Higuaina platio 18 miliona eura, a potom i 36 miliona eura za otkup ugovora naredne sezone.

Ipak, Higuain još uvijek ne pristaje na transfer. On trenutno zarađuje 7,5 miliona eura po sezoni u Juventusu te želi povećanje plate koja će pokazati koliko je važan novom klubu.

Pregovori se nastavljaju, a transfer je važan i zbog dogovora o razmjeni Caldare i Bonuccija, koja se neće dogoditi ako Higuain slučajno u konačnici odbije Milan.

Sve to pomno prati Chelsea, čiji menadžer Maurizio Sarri nije izgubio nadu u dolazak Higuaina. Osim toga, engleski klub može ispuniti zahtjev o trajnom transferu, kao i ponuditi Higuainu željenu platu.