Još se navikava
20

Higuain sretan u Londonu: Namjeravam ostati u Chelseaju

Klix.ba
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Gonzalo Higuain (Foto: EPA-EFE)
Argentinski nogometaš Gonzalo Higuain je priznao da se još uvijek navikava na engleski nogomet, ali je istakao da namjerava ostati u Chelseaju.

Higuain je od dolaska u Chelsea u januaru postigao samo tri gola zbog čega je i menadžer Maurizio Sarri morao priznati da njegov napadač ima problema. Postoji sumnja i da li će Plavci moći uopće zadržati Argentinca s obzirom na to da je u toku žalba na zabranu transfera.

"Sretan sam ovdje, uvijek sam želio probati neku novu ligu, a ovo je moje prvo iskustvo u Premiershipu. Još uvijek se navikavam, ali se nadam da ću dobro završiti sezonu. Najbolje što možemo učiniti jeste da se plasiramo u Ligu prvaka, a nadamo se i osvajanju Evropske lige. Cilj nam je da završimo sezonu što bolje, odnosno u top 4 ekipe na tabeli. Plasman u Ligu prvaka ohrabruje i druge igrače da dođu u naš klub te usrećuje ljude. Također, ja želim igrati dobro kako bih ostao ovdje i naredne sezone. Došao sam s namjerom da ostanem, grad je dobar, lijepo se živi i zaista uživam. Liga je snažna i igra se brzo, to možete vidjeti kad gledate utakmicu na TV-u, ali je sve to na višem nivou kad igrate. Suočavate se sa snažnim defanzivcima, a svako svakog može pobijediti. Bod smo ispod mjesta koje vodi u Ligu prvaka, moramo pritisnuti druge timove do kraja sezone", izjavio je Higuain.

Istakao je da mu je čast igrati uz Belgijanca Edena Hazarda.

"Čast mi je i zadovoljstvo igrati s njim. Odličan je igrač i nadam se da zna koliko je važan za tim i koliku razliku može napraviti do kraja sezone", završio je Higuain.